Etiquetes

, , , , ,

Fa molt que no deia res per aquest canal, ho sé. I no serà per falta de temes… Han estat dos mesos molt intensos políticament a la ciutat, i a particularment també, ja que he pres la decisió d’implicar-m’hi directament formant part de la candidatura d’ERC a Sant Adrià.

Ja fa temps que formo part de l’ANC i no ha estat tan senzill fer aquest pas endavant. Treballar per l’assemblea des de l’àmbit “civil” és una cosa, però implicar-s’hi amb un partit, encara que sigui com a independent, és un compromís diferent, ja que estic comprometent la meva paraula amb tots els ciutadans i ciutadanes que ens votaran el pròxim 24 de maig. Tant si surto elegit regidor com si no, tinc un deure amb tota la gent que posi la nostra papereta dins les urnes.

Hi ha sectors que criticaran que gent de l’assemblea, que no dona suport a cap partit, s’integri en una llista electoral, i ho entenc, i sóc plenament conscient del neguit que pot generar. Però tots els membres que formem part de l’ANC som persones que fora de la nostra implicació amb aquesta entitat, podem tenir inquietuds polítiques i vehicular-les a través de treballar braç a braç en un partit que defensi els principis que defensa l’assemblea: la consecució de la Independència.

És important tenir clar aquest darrer punt, que aquesta participació en un partit sigui unwin to win, on els partits pugin comptar amb la vàlua de gent implicada amb el procés, però alhora que l’assemblea s’asseguri que els partits treballaran per construir l’estat català.

I és en aquest marc de col·laboració mútua on em trobo còmode dins de la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya. Orgullós de defensar els principis que representa les sigles d’ERC i alhora tranquil que aquesta col·laboració no em suposa cap dilema moral de trair la neutralitat de l’Assemblea.

Per garantir que els partits es comprometen a treballar de valent després del 24M per fer possible la república catalana, l’ANC ha redactat un full de compromisos que tant les formacions polítiques, com els candidats de les seves llistes havien de signar. Uns pocs punts de mínims encaminats a vetllar perquè el 24 de maig sigui la primera parada d’aquest viatge cap al 27 de setembre i la Independència.

Esquerra Republicana de Catalunya va signar aquest acord el passat 18 de març, juntament amb CiU, en el marc d’unes converses de l’assemblea amb les formacions que van impulsar activament el 9N a la nostra ciutat.

A banda de la signatura de la formació, els membres que formem part de la llista hem volgut signar aquest acord a títol individual i així ho hem fet aquesta setmana. Els fulls signats es lliuraran a l’assemblea com a dipositària d’aquest compromís. Però malgrat signem el full amb l’ANC, jo entenc que aquest compromís no és amb l’assemblea, sinó amb tots els ciutadans i ciutadanes que ens votaran el pròxim 24 de maig.

I per aquesta raó he decidit compartir aquest full a aquest bloc. Però no es tracta només d’una foto del full signat, sempre he estat defensor de la transparència i de les noves maneres de fer, aprofitant les possibilitats que ens ofereix la tecnologia; per aquesta raó he signat el full digitalment amb un certificat digital expedit per la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una signatura totalment vàlida, que té el mateix valor que un full imprès i signat, però en format pdf. D’aquesta manera tothom qui ho vulgui es pot descarregar el full de compromís en format pdf, amb la signatura digital incorporada i tenir-ne no una fotografia del mateix ni una còpia, sinó un document original amb la meva signatura amb caràcter legal.

Amb aquest gest em comprometo amb tots vosaltres, i si surto elegit regidor, tindreu el full signat per mi i la meva “porta” oberta per venir a visitar-me a l’ajuntament, i demanar-me comptes d’aquest compromís sempre que vulgueu.