Etiquetes

Demà divendres es realitzarà el debat municipal sobre els pressupostos 2015 de l’ajuntament. Com qualsevol ple municipal l’accés és lliure. Ara bé, malgrat això, no podem dir que sigui un canvi de xip quant a transparència de les males costums a les que ens té habituat aquest equip de govern.

Portada del web de l'ajuntament en que no hi figura els plens al calendari.

Portada del web de l’ajuntament en que no hi figura els plens al calendari.

Per començar una pràctica recurrent: la no publicació de la convocatòria. Estem a dijous tarda i al web no apareix la convocatòria de ple i aquesta tampoc ha estat anunciada a les xarxes socials. Aquesta no publicació ve essent habitual en els darrers plens, pel que obliga al ciutadà a saber que aquest s’efectuen el darrer dilluns de mes si volem assistir. En aquesta ocasió aquesta opacitat s’agreuja en tractar-se d’un ple extraordinari pel qual el ciutadà no pot preveure la seva celebració i molts ciutadans s’assabentaran del debat pressupostari a pilota passada.

Per altra banda, l’horari escollit. Com he dit normalment se celebra el darrer dilluns de mes, i se celebra pels volts de les 19 hores, el que possibilita als treballadors amb “horari d’oficina” poder assistir-hi. En aquesta ocasió el ple se celebrarà un divendres a les 8.30 del matí. El treballador “normal” estarà treballant, pel que encara que sàpiga de la convocatòria, li serà incompatible anar-hi.

Un altre “greuge”, poca previsió, l’anunci del ple s’ha celebrat el dimarts al voltant de les 10.30 del matí, per tant amb només 72 hores d’antelació, amb el que qui vulgui anar a aquest ple, i hagi de reorganitzar-se ho haurà de fer en un temps rècord.

Així doncs, el ple més important de tots, el d’aprovació de pressupostos es farà amb el màxim d’impediments per tal que els ciutadans puguin ser presents i demanar comptes (mai més ben dit) als seus representants.