Etiquetes

, ,

I per fi ha arribat el 10N. L’endemà esperat. I van haver-hi paperetes, urnes, sobres i col·legis oberts, i el que no hi ha hagut han estat incidents. Tot molt normal.

De tant normal que ha estat tot fins i tot les reaccions polítiques han estat normals, heu vist que tothom ha guanyat?  Vaja, com qualsevol cita electoral…

UrnaI a Sant Adrià? Bé, a Sant Adrià hi havia tres col·legis electorals, i van exercir el seu dret a vot 6.196 persones, d’aquests 4.226 varen optar pel Sí-Sí. Per fer-nos una idea de la magnitud ens podem remuntar a les darreres eleccions celebrades, les europees del passat maig, i mirar els resultats obtinguts per les forces que han donat suport al doble Sí: ERC va obtenir  1.256 vots i CiU (UDC no promovia el doble Sí, però no ho tindrem en compte) 826 vots. Entre totes dues forces sobiranistes van sumar 2.082 suports, pel que ahir van doblar de llarg els resultats.

votsLes eleccions europees potser no donen un resultat tan local, ja que s’hi vota amb una dimensió molt diferent a la política local, així que ens podem situar en les darreres eleccions municipals (celebrades el 2011). CIU va tenir la confiança de 1.049 votants i ERC de 446, també podem sumar-hi al sac els 122 vots de  S.I., en total 1.617 vots. Molt lluny del resultat independentista obtingut el 9N.

Tothom està discutint al voltant de la participació, però mentre discuteixen de quin percentatge suposa més de 6000 persones d’entre un total que no se sap, el número absolut de persones que vol marxar d’Espanya va creixent sense parar.