Etiquetes

, , , , , ,

Ahir es va saber que l’estat pretén impugnar el nou 9N. Cap sorpresa. Està clar que aquesta consulta està marcada per la lletra ‘N’ era el Nou de Novembre que va acabar convertint-se en el Nou Nou N i la resposta per part de l’estat ha estat sempre un rotund No. Una consulta sobre el futur de la Nostra Nació sota la ombra de la impugNació.

I com sempre la pregunta: i ara què? Bé, ahir el govern de Rajoy va demanar un informe al consell d’estat i el més previsible es que aquest li faci arribar aquest informe dijous, que aquest organisme te previst reunir-se. D’aquesta manera divendres, quan es reuneixi el consell de ministres amb l’informe sobre la taula l’executiu n’aprovaria la seva impugnació i recurs al TC, i el mateix divendres 31 o dilluns 3 passaria per finestreta de la màxima institució judicial. El constitucional tramitaria l’admissió a tràmit del recurs i la suspensió cautelar dimarts 4 que hi ha prevista una reunió ordinària del ple.  Amb aquesta previsió no caldria cap reunió extraordinària de cap actor (com si va passar amb l’anterior impugnació) i la suspensió es produiria dimarts 4, de manera que el govern de la Generalitat no tindria temps material per organitzar cap nova convocatòria de cara al 9N.

Hi ha una probabilitat mínima de que el consell d’estat o el TC no trobessin raons per impugnar el nou 9N, però això seria pressuposar independència d’aquest òrgans, i a aquestes alçades del partit això no s’ho creu ningú.

I després de la suspensió?
Doncs després de la suspensió veurem a l’Alicia celebrant la suspensió i dient que la prohibició de consultar al poble és el normal en una democràcia (sic), veurem al Rivera demanant la dimissió de Mas perquè ha enganyat als catalans oferint-los una consulta que no es podia fer…

Per la banda indecisa veurem l’Herrera acusar el govern espanyol de no deixar parlar al poble sobre el model de país i sobre les polítiques de retallades, veurem a l’Espadaler o en Duran demanant diàleg a Rajoy (sic)…

I per la banda “indepe” veurem Arrufat o Fernández exigint la desobediència i en Junqueres demanant un avançament electoral amb una DUI en els programes electorals…

I només una incògnita, quin serà el discurs de Mas a la galeria gòtica el dimecres? L’inici ja el sabem tots, Rajoy no ens deixa votar, malgrat ho hem intentat tot dins la legislació… però falta saber quina serà la carta que es traurà de la màniga. Estiguem més o menys d’acord amb la persona de Mas, ens agradin més o  menys les seves polítiques o la seva tàctica a l’hora de jugar aquest partit, si una cosa se li ha de reconèixer al President, es que sempre ha sabut generar un discurs impecable, una dialèctica que no deixa cap punt feble que desmunti el seu raonament. Ha demostrat ser un mag de la paraula i la política, però el proper dimecres serà l’hora de l’acció, de fer una passa endavant i desobeir, o donar una passa endavant i convocar eleccions. L’endemà de la suspensió del Nou 9N no hi haurà espai per més rebaixes a la consulta, i els catalans reclamaran un cop d’efecte contundent.

Però més enllà del que decideixi el president i el seu full de ruta, el 9N que farem els catalans? Doncs aquesta si que és una gran pregunta, però tant sentir que aquesta consulta era una costellada, si us plau, fem-ho bé i si no ens deixen obrir els col·legis plantem una barbacoa a la porta d’aquests i fem-ne una botifarrada de debò!