Etiquetes

, , , , , , ,

Sóc un dels molts, moltíssims catalans que ahir es van quedar estupefactes amb les declaracions primer secretari del PSC desmuntant les plebiscitàries. No només pel mal gust (per dir-ho finament) de remuntar-se a les eleccions alemanyes de 1933, sinó també pel poc rigor a l’hora de referir-se a les declaracions de Mas.

Podeu anar al canal de la generalitat a revisar el discurs que Artur Mas va realitzar el 14 d’octubre per explicar el anomenat Nou 9 N i la “consulta definitiva”. Concretament el minut 12:10, i també el 13:27. El president no ha parlat d’eleccions plebiscitàries, sinó de consulta definitiva i sempre ha deixat clar que eren unes eleccions autonòmiques com a tal. Ja en el torn de preguntes en fa referència al minut 27:50 i sobretot sobretot, el més interessant, el minut 53:13 on ell diu que no existeixen les eleccions plebiscitàries. I per si no ha quedat clar també a 1h 9 minuts 50 segons… i encara en podríem trobar més referències, però amb aquestes crec que hi ha prou.

Posat això per davant, també denunciar el mal gust de comparar aquestes eleccions amb les fetes a Alemanya el 1933, ja que, malgrat que ara digui que no volia comparar la situació de Catalunya d’avui dia amb la d’Alemanya a principis del 30, en el moment en que fas unes declaracions com les realitzades per Iceta ahir, les comparacions són inevitables, i això ell ho hauria de saber.