Etiquetes

, , , , ,

Des que dilluns passat es va trencar la famosa unitat hem viscut, estupefactes, una setmana carregada de partidisme. Els catalans reclamem unitat, però aquesta sembla més difícil que mai.  I ara per ara, comencem a estar una mica fins els coll… dels partits.

Però hi ha una cosa que hem de tenir clar, en tot aquest procés els partits han anat a remolc de la  ciutadania i en el fons són partits i mai deixaran de fer partidisme. Era difícil (si no impossible) mantenir la unitat entre sis partits: (CDC, UDC, ERC, ICV, EUiA i CUP) ja que els seus programes poden arribar a ser contraposats en altres aspectes que no sigui el fet de voler votar sobre el futur de Catalunya. I a mida que s’apropava el 9N i el govern espanyol ofegava el procés, era ingenu creure que aquesta unitat aguantaria.

I recompondre aquesta unitat ara per ara sembla inviable, i jo en tinc poca fe… a no ser que tot sigui un teatret per fer un cop d’efecte en una propera reconciliació…

Arribats a aquest punt hi veig dos sortides, que arribem al 9N amb els partits dividits, o que arribem al 9N amb una actuació magistral de teatre. Sigui quin sigui l’escenari el fet és que el poble no ho hem de confiar tot als partits i hem de fer la nostra. Hem de mostrar a Espanya i al món la unitat que els polítics no tenen.

Està clar que aquesta consulta no ens agrada, no és la que volíem, però malgrat les reticències, ara toca fer confiança al nou 9N ja que si no hi anem a votar massivament els espanyols cantaran victòria. Hem de tenir clar que el PP i C’s sumaran al sac del “No” l’abstencionisme i ho titllaran de majoria silenciosa. Per això el 9N hem de desbordar les urnes.

I després del 9N vindrà el 10N i serà el moment de que cada un de nosaltres marqui la seva postura, serà el moment del partidisme, serà el moment en que uns adorin al president Mas com a heroi nacional per haver posat les urnes, i d’altres en demanin la seva dimissió per haver-nos dut a aquesta consulta de fireta i exigeixin les eleccions anticipades, ja siguin “plebiscitàries” o “normals”.

Però d’aquí al 9N els ciutadans hem d’estar per damunt dels politics i mostrar la nostra fermesa.