Etiquetes

, , ,

Les darreres hores han estat frenètiques i ara per ara hi ha massa coses a l’aire per aclarir. Però una cosa està clara, la unitat de la que es feia gala deu dies enrere ha fet aigües (i que consti que aquest símil no te a veure amb les mil metàfores marítimes del President). Ara bé, en què consistia aquesta unitat?

No ens enganyem, a ningú se li escapa que mantenir la unitat entre partits tan dispars com ICV i Convergència, o  les CUP i Unió era pujar un castell amb totes les paperetes per fer llenya. Sí, el castell tenia —i te— una pinya immillorable (la població catalana), el tronc, el folre i les manilles (les bases dels partits que recolzaven la consulta) era ferm, però a mida que avançava el temps (i els diferents partits havien d’anar pujant pisos), és on les diferents sensibilitats dels partits havien de suportar el pes de la construcció i l’estructura es feia cada cop més inestable. I finalment ha caigut.

Aquest tronc de quatre (CiU, ERC, ICV i CUP) no ha estat prou estable, però el més important ara es mirar de tornar a atacar. La unitat dels partits no era per fer la consulta del 9N, la unitat dels partits, la meta del castell, era molt més important: que el poble decideixi. I aquest és l’objectiu que no podem perdre de vista.

El cap de colla ens anima a tornar a provar aquest castell, una construcció potser no tant alta, i en la que tot apunta que en comptes d’un tronc de quatre hi haurà un tronc de tres, ja que a ningú se li escapa que les declaracions d’Iniciativa deixen entreveure que es dona de baixa de la colla. I un castell que segons ha dit el cap de colla ha de ser l’entrenament d’un gran pilar…

I aquí la colla torna a no posar-se d’acord. Hi ha qui diu que s’ha d’insistir en el castell, hi ha qui diu que hem de fer el pilar directament… Però encara queda un fil d’unitat (que ha de servir per construir el castell), el fet que volem que l’enxaneta toqui el cel. La pinya segueix unida, les gralles sonen, ara toca refer-se de la caiguda i tornar a dir “amunt!”.

Però hem de tenir clar que la colla vesteix camises de diferents colors, i ara no val que un partit vulgui fer destacar el seu color.